Sol Marina Palace

За нас

Sol Marina Palace е предпочитан хотел на първа линия в Несебър!
Sol Marina Palace в Несебър

За хотела

През лятото на 2004 година на несебърското пристанище акустира бял кораб, който гордо извисяваше своето знаме, на което бе изписано Марина Палас. Осветяван от блясъка на своите четири звезди, той е там, брулен от зимните бури… готов да посреща своите скъпи гости от далечни земи…

провлака и стрия Несебър

За Несебър и Региона

Несебър – почувствай вечността… град уникат под закрилата на UNESCO!

Под лодката мидите пееха, а ние мечтаехме с тях...

Магнетичен, красив, с богата история. Несебър е от тези градове по българското Черноморие, които притежават особен чар. Някои го наричат перлата на българското Черноморие. И това не е случайно. Градът е много красив и всяко кътче в него пази древна история. Старият град дори е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Несебър е основан преди повече от 3000 години, а днес е дом на близо 14 000 души. Отстои на 35 км североизточно от Бургас и е отлична опция за мечтаещите за приятна лятна почивка. Градът пази спомена от изминали епохи, като днес добре запазена и привличаща много туристи е Западната крепостна стена с портата.

Курортът е известен и с църквите си. В старата част на Несебър по време на Възраждането са издигнати голяма част къщите, които могат да бъдат видени там днес, и 7 храма. Два от тях – “Св. Стефан” и „Св. Спас”, са превърнати в музеи.

провлака и стария несебър - нощен изглед
дрон снимка на Несебър стария град

Любопитно за Несебър е, че двете му части – стара и новата, се разделят от тесен провлак. По средата на този провлак се намира вятърната мелница – една от емблемите на морския град. Районът около нея е любимо място на много от жителите и гостите на града. Близостта до морето и изградените около мелницата пейки я превръщат в предпочитано място за разходки и отмора.

През лятото в Несебър се организират събития от всякакво естество. Културната програма е разнообразна и цели да гарантира приятно прекарване на гостите на курорта. Античният театър е чест домакин на концерти. Зад него се намира друго емблематично място – Морската гара на града. Несебър е честа междинна спирка по време на круизи и през лятото там могат да бъдат видени много круизни кораби.

В района има множество заведения. Гостите на курорта могат да се насладят на чаша бяло вино и вкусни морски ястия. Осигурена е и добра свързаност с курортите в близост. Несебър има добри транспортни връзки с Равда, Елените и Свети Влас.

Call Now Button